«Og det blir nok den eneste…», sukker single Lisbeth, og gir klipperen en spontan klem under overleveringen fra utleieselskapet Agder Rental i Agder Gruppen – etter å ha fått den første demonstrasjonen.
Effektiviteten er det i alle fall ingen ting å si på, den går og går, og både ytelse og varighet er av det ypperste slaget. Det bør det kanskje også være for å leve opp til maskinnavnet Raymo Torpedo… Lisbeth og kollegaene hennes har gitt klipperen navnet «Raymond».
Mens skip og skuter har damenavn har altså gressklippere i Bergen mannsnavn.
Mesta-arbeiderne i veikantene i Bergensområdet er i alle fall overlykkelige over nyvinningen som tar de bratteste veiskråningene som en lek. Der man tidligere slet for å komme til og måtte løse de vanskeligste partiene med kantklipper, tar fjernstyrte Raymond affære på en effektiv måte.
– Tidligere har vi hatt en av de største sitteklipperne, men den kommer ofte på et vippepunkt i de bratteste skråningene. Denne er et virkelig godt supplement til våre andre maskiner, sier fagarbeider Erik Solberg.
Teamet til Lisbeth og Erik har en 25-dagers intervall på sitt område, før de starter samme runde på nytt. Nå er de inne i en periode med å gjøre seg kjent med maskinen, og Erik mener allerede å merke at denne klipperen er mer effektiv enn den de har hatt tidligere på tykt gress.
-Dessuten legger den graset fint ned, som en slåmaskin. Den slår rett og slett finere, sier han og forteller at man nå skal ta den i bruk også på flatmark.
F.v.: Ole Johnny Gules fra Gules AS, Christian Vetås, Lisbeth Moberg og Erik Solberg fra Mesta Bergen.
Leder for kommunikasjon i Mesta, Hulda Tronstad, sier at Mesta stadig er på jakt etter nye løsninger som kan lette arbeidet for de ansatte.
– Særlig er vi på jakt etter nye, elektriske løsninger som kan bidra til å redusere utslippene. Og når maskinene samtidig er morsomme å bruke, så er jo det en vinn-vinn-situasjon, sier hun.
-Hva ser dere på som de største fordelene med å leie, i stedet for å kjøpe inn slike maskiner?
– Vi ønsker å utnytte maskinparken best mulig. Det viktigste er hva maskinene gjør for oss, ikke hvem som eier dem. Med leide maskiner får vi testet ut maskiner – og særlig nye maskiner. Det er god økonomi. Særlig vi som jobber på kontrakter av kortere og lengre varighet, så gir leide maskiner oss en fleksibilitet.
Tronstad understreker at Mesta som et landsdekkende selskap innen veivedlikehold ønsker å knytte til seg store, gode leverandører.
– For å bli leverandør hos Mesta må man ha en bred portefølje av maskiner, kunne levere rask og ha gode systemer for oppfølging og service.